Αρχική arrow Μπάσκετ arrow Α2 ΕΣΚΑ-Η arrow Ήρεμη δύναμη ο Προμηθέας

Ήρεμη δύναμη ο Προμηθέας

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 3
Φτωχό Αριστο 
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009

Ένα αμιγώς ερασιτεχνικό σωματείο, το οποίο όμως κινείται και λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα, είναι ο Προμηθέας Πατρών, ο οποίος δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια σε μπάσκετ και σκάκι, ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί και τμήμα πινγκ πονγκ (έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες συγκρότησής του).


Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ο ιδιόκτητος χώρος που αναμένεται να αποκτήσει μες στην επόμενη διετία, ύστερα από προσωπικές ενέργειες του προέδρου του, Βαγγέλη Λιόλιου. Ένα όραμα που παίρνει σάρκα και οστά ύστερα από πολλές προσπάθειες και μεγάλο κόπο.

Ο Προμηθέας κινείται στη φιλοσοφία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, παρότι τα τελευταία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό! Η παρακολούθηση των Ακαδημιών του είναι δωρεάν, ενώ όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν στην ομάδα που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η το κάνουν αφιλοκερδώς.

Οι προπονήσεις τόσο των τμημάτων υποδομής όσο και της ανδρικής ομάδας γίνονται στην κεντρική σάλα του «Δημ. Τόφαλος». Χορηγός είναι η Παπαδοπούλου collections (ALNO έπιπλα κουζίνας), με την οποία έχει υπογραφεί τριετής συμφωνία.

Με… φόρα

Αν και νεοφώτιστος στην περσινή Α2 ΕΣΚΑ-Η, ο Προμηθέας εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση την άνοδό του στη φετινή A1. Καμία άλλη ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματος της Αχαΐας - Ηλίας δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο: να ανέλθει τρεις κατηγορίες σε ισάριθμα χρόνια! Πρόπερσι κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή από τη Γ’ ΕΣΚΑ-Η, για να πάρει... φόρα τις επόμενες χρονιές: πρόπερσι ανέβηκε ως πρωταθλητής της Β’ ΕΣΚΑ-Η και πέρυσι ως δευτεραθλητής της Α2.

Παράλληλες δραστηριότητες

Ο Προμηθέας δεν είναι απλώς μια ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες... Είναι ένας σύλλογος μέσα από τον οποίο τα μικρά παιδιά (και όχι μόνο) μπορούν να διδαχθούν τα μυστικά της σωστής προπόνησης και να πάρουν τις σωστές βάσεις για το άθλημα που τόσο πολύ αγαπούν.

Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί δύο καμπ, αλλά κι ένα Διεθνές Προπονητικό Σεμινάριο, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας έχουν να επιδείξουν και διάφορες άλλες παράλληλες δραστηριότητες, όπως οι αγώνες που γίνονται ετησίως μεταξύ των παικτών και του τεχνικού επιτελείου, μαζί με τα μέλη της διοίκησης, αλλά και η πρωτότυπη αναμέτρηση ανάμεσα στους παίκτες των φυτωρίων και τους γονείς τους!

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται και η διεξαγωγή φιλικού αγώνα ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Κοτσώνης βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας και φέτος αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τη διοίκηση, να στηριχθεί σε νέα παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Προμηθέας έχει μ.ό. ηλικίας στο ρόστερ του τα 24,4 χρόνια!

«Πρώτος στόχος είναι να σωθούμε. Από εκεί και πέρα, αν τα καταφέρουμε άμεσα, φυσικά και θα κυνηγήσουμε μία θέση στα πλέι οφ, που θα ήταν ό,τι καλύτερο. Θέλουμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να παίξουμε καλό μπάσκετ», παραδέχθηκε ο Γιάννης Κοτσώνης.

Ο Προμηθέας ιδρύθηκε το 1985, από μια παρέα φίλων με αγάπη στον αθλητισμό. Ο νυν πρόεδρος, παιδίατρος Βαγγέλης Λιόλιος, εγγράφηκε στον σύλλογο ως αθλητής στο τμήμα μπάσκετ το 1987 και για πέντε χρόνια υπήρξε αρχηγός της ανδρικής ομάδας.

Το 1995, όταν αποχώρησε η προηγούμενη διοίκηση λόγω επαγγελματικού φόρτου εργασίας των μελών της, ανέλαβε μαζί με τον νυν αντιπρόεδρο, Ανδρέα Λάσκαρη, και κάποιους ακόμα φίλους της ομάδας, διατηρώντας την ερασιτεχνική φιλοσοφία και το οικογενειακό κλίμα, που διέπουν τον σύλλογο από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του.

Ο Προμηθέας δραστηριοποιείται ολοένα και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων και με την απόκτηση του δικού του γηπέδου θα θέσει ακόμα πιο γερές βάσεις, για ένα λαμπρότερο μέλλον. Εξάλλου, όπως δείχνει και η πορεία του -σταθερή και ανοδική- δεν είναι «πυροτέχνημα» στον πατρινό αθλητισμό, αλλά ένας σύλλογος με όραμα, σταθερός πάντα, βέβαια, στις αθλητικές αρχές του.

Η ομάδα πορεύεται με νέα διοίκηση από την 1η Οκτωβρίου, η οποία συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Βαγγέλης Λιόλιος, Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Λάσκαρης, Γενικός Γραμματέας: Βασίλης Λούτσης, Αναπληρωτής γ.γ.: Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ταμίας: Γιάννης Λούτσης, Έφορος Μπάσκετ: Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, Έφορος Εφηβικού: Τρύφωνας Σπυριδωνίδης, Έφορος Ακαδημιών: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Έφορος Σκάκι και υπεύθυνος Τύπου: Παντελής Αθανασίου.

Μαθήματα σκάκι

Στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών διεξάγονται τα μαθήματα σκάκι του Προμηθέα, κάτω από άριστες συνθήκες, κάθε Σάββατο 16.00-18.00 και κάθε Τετάρτη 18.00-20.00. Στη γνωστή φιλοσοφία που διέπει τον σύλλογο, τα μαθήματα είναι δωρεάν, και γίνονται με προπονητή τον Βασίλη Κόκκαλη. Στο εναρκτήριο μάθημα το παρών έδωσαν πάνω από 50 παιδιά!

Η ομάδα διοργάνωσε το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία το 1ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων Σκακιού, ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλα τουρνουά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στον έφορο του τμήματος, Παντελή Αθανασίου (6980 665655).

Στο... σπίτι του

Το «σπίτι» του, στο οποίο θα φιλοξενεί όχι μόνο την ανδρική ομάδα, αλλά κυρίως τις Ακαδημίες του, θέλει να κατασκευάσει ο Προμηθέας και, μάλιστα, άμεσα - εννοείται, με δικά του έξοδα. «Αυτός είναι ο σημαντικότερος στόχος μας», όπως παραδέχεται ο Βαγγέλης Λιόλιος, καθώς:

«Η δημιουργία κλειστού θεωρείται αναγκαία για την ανάπτυξή μας. Θεωρούμε ότι είναι ένα έργο σημαντικό, όχι μόνο για το σωματείο μας, αλλά και για το μπάσκετ σε τοπικό επίπεδο». Ο Προμηθέας έχει ήδη βρει την έκταση, στην οποία θα χτιστεί το κλειστό, έχοντας θέσει χρονοδιάγραμμα δύο ετών για την ολοκλήρωσή του.

Στο «Δημ. Τόφαλος» οι προπονήσεις

Ο Προμηθέας θα πάρει μέρος σε όλα τα φετινά πρωταθλήματα υποδομής των αγοριών, αλλά και στις Κορασίδες, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Συγκεκριμένα, ενεργοποιείται στα τμήματα των Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι και Κορασίδων, έχοντας στις τάξεις του γύρω στα 80 παιδιά, τα οποία -να υπενθυμίσουμε- δεν πληρώνουν συνδρομή.

Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι Χρήστος Μήλας (6937 328846), Λουκάς Λεονάρδος (6942 443882) και Θεοχάρης Κοτρώτσος και οι προπονήσεις γίνονται στην κεντρική σάλα του «Δημ. Τόφαλος», την οποία χρησιμοποιούν μόλις δύο πατρινές ομάδες: ο Προμηθέας και η Ολυμπιάδα!

Το πρόγραμμα των Ακαδημιών έχει ως εξής: Γεννηθέντες 2000-2004 (Αγόρια, Κορίτσια): Σάββατο 11.00-12.00, Κυριακή 11.00-12.00, Γεννηθέντες 1997-1999 (Αγόρια, Κορίτσια): Σάββατο 12.00-13.00, Κυριακή 12.00-13.00, Παιδικό-Εφηβικό: Δευτέρα 17.30-18.45, Τρίτη 16.15-17.30, Τετάρτη 16.15-17.30, Πέμπτη 17.30-18.45, Παρασκευή 20.00-21.30.

| More

Πρόσφατα ανά κατηγορία

kefalonia-booking.gr andriopoulos

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

976 μ.Χ:  Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.

1823 μ.Χ:  Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.

1833 μ.Χ:  Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.

1854 μ.Χ:  Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.

1956 μ.Χ:  Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Online χρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες σε σύνδεση