Αρχική arrow Αρθρογραφίες arrow Ερώτηση Πιλάβιου

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 1
Φτωχό Αριστο
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2009

1600_400Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, απέστειλε πριν από λίγες ημέρες έγγραφο προς όλες τις Ενώσεις και ζητά την υποβολή προτάσεων για το μέλλον της Δ’ Εθνικής και πιθανή ενοποίησή της με τη Γ’ Εθνική. Οι πληροφορίες λένε ότι στην ΕΠΟ υπάρχει σκέψη για πιθανή ενοποίηση Γ και Δ Εθνικής από την περίοδο 2011-2012, αλλά ο Σοφοκλής Πιλάβιος θέλει να ακούσει τις προτάσεις των Ενώσεων πριν πάει το θέμα στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στην ΕΠΣ Αχαίας που έχει προθεσμία, όπως και οι υπόλοιπες ενώσεις, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να υποβάλει την πρόταση της. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι είχε σταλεί παρόμοιο έγγραφο στις Ενώσεις και η θέση της ΕΠΣ Αχαίας ήταν να μην γίνει ενοποίηση της Γ’ Εθνικής με την Δ’ Εθνική αλλά σταδιακή μείωση των ομάδων στην Δ Εθνική ώστε το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε 6 ομίλους των 18 ομάδων. Όσον αφορά το φετινό έγγραφο οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιάννης Κοζιώρης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της; ΕΠΣΑ προσανατολίζονται να καλέσουν σε συνάντηση τα 6 σωματεία της Αχαίας που παίζουν στην Δ’ Εθνική και να συζητήσουν μαζί πριν παρθεί η τελική απόφαση για την πρόταση που θα υποβληθεί προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Ερωτηθείς ο Γιάννης Κοζιώρης για την θέση της ΕΠΣΑ απάντησε: «Πριν πάρουμε την απόφαση θα συναντηθούμε με τα σωματεία της Δ’ Εθνικής για να ακούσαμε και τις δικές τους απόψεις για το μέλλον του πρωταθλήματος. Προσωπική μου θέση είναι ότι δεν πρέπει να γίνει ενοποίηση Γ’ και Δ’ Εθνικής γιατί δεν είναι προς το συμφέρον του ποδοσφαίρου. Για μένα πρέπει να υπάρχει Δ’ Εθνική, αλλά πριν πάρουμε την τελική απόφαση μας ως Ένωση θα ακούσαμε και τα σωματεία της κατηγορίας. Έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για να καταλήξουμε στην τελική μας πρόταση προς την διοίκηση της ΕΠΟ»

Aπό τις πιο πλούσιες χωρίς έσοδα!

Η ΕΠΣ Αχαίας λίγοι θα γνωρίζουν ότι οικοπεδικά είναι από τις πλούσιες ενώσεις της χώρας αφού διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο και ιδιόκτητα γήπεδα. Συγκεκριμένα η Ένωση έχει ιδιοκτησία της το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της. Με τα γήπεδα του Πετρωτού και των Προσφυγικών υπάρχει συμφωνία με την οποία η ΕΠΣΑ μπορεί να τα εκμεταλλεύεται και να τα χρησιμοποιεί για αόριστο χρόνο.

Όμως ενώ οικοπεδικά είναι μια πλούσια Ένωση, δεν έχει έσοδα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι έχει μπει προσωπική δουλειά από τα μέλη της διοίκησης. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν και έσοδα. Σήμερα η ΕΠΣΑ έχει λειτουργικά έξοδα μηνιαίως 12.000 ευρώ αφού πρέπει να πληρώνει το προσωπικό των γραφείων, των γηπέδων, τα ρεύματα, τα νερά και το ΙΚΑ. Όνειρο των διοικούντων είναι να γίνουν στο Πετρωτό εγκαταστάσεις της Ένωσης στο κάτω κομμάτι που έχει κερδηθεί ώστε να μπορεί να προσδοκά έσοδα. Και όπως μας έλεγε μέλος της Ένωσης «Η Λειβαδιά έχει αμφιθέατρο 150 θέσεων στο Ενωσιακό γήπεδο και κάνει εκδηλώσεις που της αποφέρουν έσοδα. Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα ακόμα».

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η διοίκηση της ΕΠΣΑ συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα για την διεκδίκηση άλλων 32 στρεμμάτων στο πάνω κομμάτι στο γήπεδο του Πετρωτού και αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσει εκ νέου δικαστική διεκδίκηση. Μπορεί σε πρώτη φάση να μην δικαιώθηκε πρωτόδικα και εφετειακά, αλλά κινείται πάλι νομικά για την διεκδίκηση των 32 στρεμμάτων. Όνειρο των ανθρώπων της ΕΠΣΑ είναι να γίνει με πλαστικό χορτάρι το γήπεδο των Προσφυγικών ώστε να μπορούν να το αξιοποιήσουν και να υπάρξουν έσοδα. Αλλά ενώ το γήπεδο των Προσφυγικών θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο γήπεδο για τον λαό της Πάτρας, αυτή την ώρα, όχι μόνο δεν έχει πλαστικό τάπητα, αλλά έχει και παθητικό αφού όπως έχει γνωστοποιήσει η σημερινή διοίκηση, οφείλονται επί ημερών της προηγούμενης διοίκησης 123.000 ευρώ σε ιδιώτη μηχανικό και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Πάντως οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της ΕΠΣΑ θα παλέψει για όλες τις λύσεις που μελλοντικά θα φέρουν έσοδα στο ταμείο, αφού μπορεί να είναι οικοπεδικά πλούσια Ένωση, αλλά χωρίς τα ακίνητα για την ώρα να αποδίδουν χρήματα. Για την σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΑ θεωρείται επιτυχία ότι στα τέσσερα τελευταία χρόνια ξεχρέωσε τα πάντα και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Μόνο στους διαιτητές οφείλονταν 27.000 ευρώ και η ΕΠΣΑ εξόφλησε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Και με προσωπική δουλειά, αλλά και με τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διαθέτει προσδοκά μελλοντικά να υπάρχουν και τα ανάλογα έσοδα, αφού για την ώρα τα έσοδα πηγάζουν από την ΕΠΟ, τα δελτία και την χρήση του Ενωσιακού γηπέδου στο Πετρωτό.

Πρόσφατα ανά κατηγορία

andriopoulos kefalonia-booking.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
31 Ιούλ Ιούλ 01 02 03 04 05
32 06 07 08 09 10 11 12
33 13 14 15 16 17 18 19
34 20 21 22 23 24 25 26
35 27 28 29 30 31 Σεπ Σεπ
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

1826 μ.Χ:  Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.

1849 μ.Χ:  Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.

1916 μ.Χ:  Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.

1921 μ.Χ:  Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες σε σύνδεση