Αρχική arrow Αρθρογραφίες arrow ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: " Ίση μεταχειρίση προς όλους τους διαιτητές"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: " Ίση μεταχειρίση προς όλους τους διαιτητές"

Αξιολόγηση χρηστών: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Φτωχό Αριστο
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2009

1500_400_01Ο Γιάννης Παπαντωνόπουλος είναι ένα από τα τρία μέλη της νέας Επιτροπής Διαιτησίας και μαζί με τον Σωτήρη Τηλιγάδα και τον Κώστα Μεσσάζο έχουν αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Ερωτηθείς ο Γιάννης Παπαντωνόπουλος για το έργο της επιτροπής, απάντησε: «Θέλει πολλή δουλειά ως μέλος της επιτροπής, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο τοπικό πρωτάθλημα που είναι ο καθρέπτης του αχαϊκού ποδοσφαίρου.

Έχουμε στόχο σιγά σιγά να προωθήσουμε νέους διαιτητές. Έχουμε νέα παιδιά που τα εμπιστευόμαστε. Υπάρχει καλό υλικό και πρέπει οι παράγοντες και οι προπονητές να δώσουν πίστωση χρόνου και στην επιτροπή και στα νέα παιδιά. Πάντα αξιολογούμε τα πιο κρίσιμα παιχνίδια και η επιτροπή εμπιστεύεται τα νέα παιδιά σε σημαντικά παιχνίδια κι αυτό δείχνει το καλό επίπεδο των διαιτητών μας».

Το μήνυμα του Γιάννη Παπαντωνόπουλου είναι σαφέστατο προς όλους τους διαιτητές: «Κοιτάμε να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους τους διαιτητές. Φυσικά, οι φορμαρισμένοι διαιτητές θα δικαιούνται κάτι παραπάνω και αυτό είναι λογικό». Το μήνυμα του προς τους παράγοντες επίσης είναι ξεκάθαρο: «Εμείς, ως επιτροπή, δεν κλείνουμε τα τηλέφωνα σε κανέναν και είμαστε ανοικτοί στον διάλογο σε όποιον τον ζητήσει».
Τέλος, ερωτηθείς για τους πολλούς Αχαιούς διαιτητές που παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο σε αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών, απάντησε: «Η νέα ΚΕΔ εμπιστεύεται τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας διαιτητές σε πολύ σημαντικά παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί απόλυτα και δηλώνει την άνοδο της αχαϊκής διαιτησίας».

30 ΚΩΛΥΜΑΤΑ - 17 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΙΑ 3ΑΔΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Δύσκολο ήταν το έργο της επιτροπής διαιτησίας την περασμένη Πέμπτη για τον ορισμό των διαιτητών για τους αγώνες που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο. Σε τοπικό επίπεδο έγιναν 41 παιχνίδια και η επιτροπή είχε για το Σαββατοκύριακο 30 κωλύματα διαιτητών που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, άλλοι για λόγους εργασίας, άλλοι λόγω τραυματισμού και άλλοι λόγω προσωπικών προβλημάτων. Υπάρχουν και δύο σιωπηρές τιμωρίες, αφού η επιτροπή είναι αμείλικτη όταν γίνονται σοβαρά λάθη, ενώ στα 30 κωλύματα πρέπει να προσθέσουμε και το ότι 17 Αχαιοί διαιτητές έπαιξαν σε αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών και μία 3άδα πήγε χθες, Κυριακή, να σφυρίξει αγώνα πρωταθλήματος στην Ηλεία. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πόσο δύσκολος ήταν ο ορισμός διαιτητών.

Ο προβληματισμός που υπάρχει στην Επιτροπή Διαιτησίας είναι τι θα γίνει όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας και τα Παιδικά Πρωταθλήματα, που θα γίνονται Σάββατο πρωί. Είναι σημαντικό βέβαια να βγαίνουν Αχαιοί διαιτητές σε αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο έπαιξαν στη Σούπερ Λιγκ τόσο ο Σταθόπουλος όσο και οι βοηθοί Σωτηρόπουλος και Μπαλτάς, στη Β’ Εθνική ο Καραγκούνιας ήταν 4ος διαιτητής, στη Γ’ Εθνική έκανε ντεμπούτο ως βοηθός ο Χριστόπουλος και στη Δ’ Εθνική έπαιξαν τέσσερις τριάδες Αχαιών διαιτητών.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο ως διαιτητές οι Μπόρτζαρης και Γεροντίδης είχαν διπλές διαιτησίες και για ακόμα μία αγωνιστική έπαιξαν πολλά νέα παιδιά κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος για την επιτροπή. Σίγουρο είναι ότι μόλις τελειώσει η νέα σχολή διαιτητών, που γίνεται αυτό το διάστημα, τα νέα παιδιά θα πέσουν κατευθείαν στα βαθιά, αφού πρόθεση της επιτροπής είναι να τους δώσει άμεσα παιχνίδια.

ΤΟ 99% ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΟΥΠΕΡ

Ικανοποίηση επικρατεί στη διοίκηση του συνδέσμου από την προσέλευση των μη αξιολογημένων διαιτητών στο τελευταίο τεστ κούπερ, αφού προσήλθαν για να τρέξουν 35 διαιτητές. Μόνο δυο δεν πήγαν, αλλά ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι, αφού είχαν σοβαρό λόγο που δεν προσήλθαν. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συνδέσμου, δεν συντρέχει κανένα θέμα και θα παίζουν κανονικά στα παιχνίδια.
Οι διαιτητές πέρασαν με επιτυχία το τεστ κι έτσι όλο το δυναμικό του συνδέσμου υπολογίζεται για τη συνέχεια των τοπικών πρωταθλημάτων. Όπως έλεγε και ο πρόεδρος Σταύρος Μαλιώρης: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των διαιτητών στο τεστ κούπερ, αφού κατάλαβαν ότι έχουν και υποχρεώσεις. Το 99% πέρασε το τεστ. Όπως αποδείχθηκε, και ο άγιος φοβέρα θέλει».

Μαλιώρης - Παπανικολάου στη γενική συνέλευση της ΟΔΠΕ

Ο πρόεδρος Σταύρος Μαλιώρης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Παπανικολάου εκπροσώπησαν τη διοίκηση του συνδέσμου στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ΟΔΠΕ, που είχε ως θέμα την απόφαση της ΕΠΟ με την οποία τα ποσοστά των εν ενεργεία διαιτητών από όλες τις κατηγορίες και των παρατηρητών θα καταβάλλονται πλέον στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Μάλιστα, η ΕΠΟ με έγγραφό της προς τα μέλη της, δηλαδή τις ΕΠΣ, ζήτησε να υποβάλλουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τις προτάσεις τους για το θέμα των ποσοστών, εν όψει της οριστικής διευθέτησης του θέματος την περίοδο 2010-2011 και μετέπειτα.
Μάλιστα, η ΕΠΟ ζητάει για τους αξιολογημένους διαιτητές ποσοστό 15%, για διαιτητές ΦΙΦΑ 20%, για διαιτητές Σούπερ Λιγκ, Β’ και Γ’ Εθνικής 15% και για διαιτητές Δ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων 10%. Μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την προχθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΟΔΠΕ, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων Ένωσης και Συνδέσμου για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Ήδη έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και απομένει η τελική επίσημη συζήτηση ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο πλευρών, με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΑ να είναι αυτό που θα επικυρώσει την τελική συμφωνία, αφού όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει θέμα διάστασης και οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Πάει περίφημα ο Καμζόλας

Ο Αλέξης Καμζόλας μπορεί να κόπηκε στα καλοκαιρινά τεστ της Καλαμάτας και να είναι εκτός πινάκων ως βοηθός διαιτητής στη Β’ Εθνική, αλλά δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζεται σκληρά για να είναι έτοιμος να περάσει τα τεστ του Φεβρουαρίου και να επανέλθει στους πίνακες αξιολογημένων βοηθών διαιτητή Β’ Εθνικής, αφού το νεαρό της ηλικίας του τού δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ότι μελλοντικά μπορεί να βρεθεί, επιστρέφοντας στους πίνακες τον Φεβρουάριο, και στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η Επιτροπή Διαιτησίας βάζει τον Αλέξη Καμζόλα και παίζει ως διαιτητής σε παιχνίδια Α1 και Β’ Κατηγορίας και δεν τον χρησιμοποιεί μόνο ως βοηθό διαιτητή.

Την περασμένη αγωνιστική έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας στο παιχνίδι Αμπελόκηποι - Απόλλων Εγλυκάδας, ενώ χθες έπαιξε διαιτητής στο παιχνίδι ΑΕΑ - Αστέρας Τέμενης. Όπως έλεγαν στην επιτροπή: «Ο Καμζόλας τα πάει περίφημα ως διαιτητής. Είναι φορμαρισμένος, πάει καλά και παίρνει κάθε αγωνιστική παιχνίδια. Μακάρι τον Φεβρουάριο να επανέλθει στους πίνακες βοηθών Β’ Εθνικής, γιατί είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αχαϊκή διαιτησία. Δεν φέρνει αντίρρηση να παίζει και αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων και μακάρι να επιστρέψει στους πίνακες και να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά σε τοπικό πρωτάθλημα».

Πρόσφατα ανά κατηγορία

kefalonia-booking.gr andriopoulos

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01
36 02 03 04 05 06 07 08
37 09 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

480 π.Χ.:  Ο Στρατηγός του Ξέρξη Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα και πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.

1532 μ.Χ:  Ο Γενουάτης ναύαρχος Αντρέα Ντόρια απελευθερώνει την Κορώνη από τους Τούρκους.

1827 μ.Χ:  Ο ρωσικός στόλος υπό τον ναύαρχο Χάυδεν φθάνει στο Ναύπλιο.

1828 μ.Χ:  Τέσσερα Ελληνικά πολεμικά πλοία εισέρχονται στον Αμβρακικό κόλπο, κυριεύουν 43 τουρκικά πλοιάρια και βυθίζουν μία κανονιοφόρο.

1904 μ.Χ:  Το αντάρτικο σώμα του Καούδη επιτίθεται εναντίον κομιτατζήδων στο χωριό Τρίγωνο των Κορεστίων.

1918 μ.Χ:  Απόσπασμα του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων εισέρχεται στις Σέρρες.

1944 μ.Χ:  Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία εισέρχεται στο Ρίμινι Ιταλίας και υψώνει την Ελληνική Σημαία.

Online χρήστες

Έχουμε 60 επισκέπτες σε σύνδεση