Αρχική arrow Ποδόσφαιρο arrow Ελλάδα arrow Αίτημα και Εργασίες

Αίτημα και Εργασίες

Αξιολόγηση χρηστών: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Φτωχό Αριστο 
Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γιάννης Κοζιώρης είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και συζητά για όλα τα θέματα που προκύπτουν και απασχολούν την Ένωση. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η Ένωση έχει καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ για τη διεξαγωγή ενός αγώνα αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Πάτρα.

Η διοίκηση της ΕΠΣΑ θα περιμένει τα τελευταία δύο παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας και σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, στην Πάτρα. Όμως, η διοίκηση της ΕΠΣΑ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια αν δεν είναι εφικτό να έρθει η Εθνική Ανδρών, τουλάχιστον, να πάρει παιχνίδι είτε της Εθνικής Ελπίδων είτε της Εθνικής Νέων είτε της Εθνικής Παίδων.

Όπως λένε κύκλοι της Ένωσης: «Μέσα στο 2010 θα γίνει αγώνας εθνικού μας συγκροτήματος στην Πάτρα. Είτε είναι Ανδρών είτε Ελπίδων είτε Νέων είτε Παίδων. Αγώνα θα πάρουμε σίγουρα από την ΕΠΟ τη νέα χρονιά».

Με τον υφυπουργό

Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στο γήπεδο Λιμνοχωρίου αρχικά και μετά στο γήπεδο της Δόξας Παραλίας για την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα, αφού έχουν δρομολογηθεί τα πάντα για να ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα. Σήμερα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο γήπεδο Λιμνοχωρίου όπου και εκεί τοποθετείται φυσικός χλοοτάπητας και πολύ σύντομα θα χρησιμοποιείται από την τοπική ομάδα για αγώνες πρωταθλήματος. Υπόσχεση υπάρχει από τον δήμο για τοποθέτηση χλοοτάπητα και στο γήπεδο Ρωμανού, στο άμεσο μέλλον.

Όσον αφορά στο γήπεδο Προσφυγικών, οι εξελίξεις πάνε μετά την τοποθέτηση νέου υφυπουργού, αφού ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε δεσμευτεί για την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο γήπεδο. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει ότι θα ερχόταν εκ νέου τον Σεπτέμβριο στην Πάτρα για να οριστικοποιηθεί η τοποθέτησή του, αλλά προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές και το έργο πάει για τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος θα τοποθετηθεί μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Το ίδιο ισχύει και για το γήπεδο Πλαστήρα. Είχε ανακοινωθεί στην τελευταία επίσκεψη του Γιάννη Ιωαννίδη στην Πάτρα προς τον δήμαρχο Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά ότι, βάσει της μελέτης που έχει γίνει από την έκδοση της δημοπράτησης της τοποθέτησης ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ θα πάει για την τοποθέτησή του.

Όμως, η προκήρυξη των εκλογών «παγώνει» την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο γήπεδο Πλαστήρα και, όπως και στα Προσφυγικά, το έργο πάει για μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού.

«Συνεργασία με τους διαιτητές»

Οι Σύνδεσμοι Διαιτητών από τη νέα περίοδο θα ανήκουν στις Τοπικές Ενώσεις και το ίδιο ισχύει και για τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γιάννης Κοζιώρης είναι ξεκάθαρος για την αρμονική συνεργασία Ένωσης και Συνδέσμου και τονίζει:

«Όλα είναι μια χαρά στη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών. Προχωράμε όπως ήταν τα δεδομένα και τα προηγούμενα χρόνια και η συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο είναι άριστη. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις αξιολογήσεις που έγιναν και περιμένουμε να συμπληρωθεί ο πίνακας διαιτητών Γ’ Εθνικής, προσδοκώντας να πάρουμε και άλλες θέσεις».

Σε ερώτηση αν η Ένωση είχε ρόλο στις αξιολογήσεις, απάντησε «Εμείς υποστηρίζουμε τα αιτήματα που είχε προτείνει η Επιτροπή Διαιτησίας. Εμείς στηρίζουμε τις προτάσεις που έγιναν, αλλά ως Ένωση δεν είχαμε υποσχεθεί τίποτα και σε κανένα διαιτητή. Όμως, παρότι κόπηκαν κάποιοι διαιτητές είμαστε ικανοποιημένοι από τις αξιολογήσεις που έγιναν και θεωρώ ότι όλα πήγαν καλά».

Παρακαταθήκη το αρχείο του Β. Μεσσαλά

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, ο Βασίλης Μεσσαλάς έδωσε φέτος στη σκυτάλη στον Σωτήρη Τηλιγάδα. Όμως, η νέα επιτροπή έχει να λέει για την παρακαταθήκη που άφησε ο Βασίλης Μεσσαλάς, αφού το έργο που έκανε ήταν σημαντικό. Συγκεκριμένα, άφησε αρχείο με τα πάντα: αξιολογήσεις διαιτητών, ταξινομήσεις διαιτητών, εκθέσεις παρατηρητών, αρχείο ποια παιχνίδια έπαιξαν σε α' γύρο και β' γύρο οι διαιτητές!

Ο Κώστας Μεσσάζος ως μέλος της νέας επιτροπής, αναφερόμενος στο έργο του Βασίλη Μεσσαλά, ήταν ξεκάθαρος: «Το αρχείο που άφησε ο Βασίλης Μεσσαλάς είναι τεράστια υπόθεση για τη νέα επιτροπή. Ο Βασίλης Μεσσαλάς έβαλε την αχαϊκή διαιτησία σε νέο δρόμο. Στον δρόμο της καταξίωσης, με τον σύνδεσμο πλέον να έχει πολλούς αξιολογημένους διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες και ύστερα από πολλά χρόνια και στη Σούπερ Λιγκ. Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον».

Ο Βασίλης Μεσσαλάς, από την πλευρά του, δεν μιλάει καθόλου το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε μόνο στο αρχείο, τονίζοντας: «Να βοηθήσουν οι παράγοντες τη νέα Επιτροπή Διαιτησίας στην Αχαΐα. Ο καθένας ξέρει τι έργο έκανα στα τέσσερα χρόνια που ήμουν πρόεδρος».

Ο Βασίλης Μεσσαλάς, όπως λένε οι πληροφορίες μας, νιώθει αηδιασμένος από τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της διαιτησίας τους τελευταίους μήνες, γι' αυτό και δεν θέλει να κάνει την παραμικρή δήλωση. Τελείωσε η καριέρα του ως παρατηρητής διαιτησίας στη Σούπερ Λιγκ αποχωρώντας ως ρέκορμαν στη μεγάλη κατηγορία, αφού πήγε σε 270 παιχνίδια!

Είχε ένα χρόνο ακόμα ως παρατηρητής διαιτησίας, αλλά θεώρησε ότι ύστερα από 25 χρόνιας ως καθηγητής διαιτησίας ήταν ανεπίτρεπτο να πάει να δώσει γραπτές εξετάσεις και να κριθεί αν θα είναι ή όχι στους πίνακες. Έτσι, πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει με το κεφάλι ψηλά από τον χώρο της διαιτησίας, αφού δεν αποδέχθηκε να πηγαίνει ως παρατηρητής σε αγώνες της Α' Κατηγορίας σε τοπικό επίπεδο.

Θα έχει ενδιαφέρον μια μέρα να λύσει τη σιωπή του. Γιατί τότε θα έχει να πει πολλά…

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

| More

andriopoulos kefalonia-booking.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

1826 μ.Χ:  Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.

1912 μ.Χ:  Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.

1940 μ.Χ:  Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Online χρήστες

Έχουμε 33 επισκέπτες σε σύνδεση