Αρχική arrow Ποδόσφαιρο arrow Ελλάδα arrow Διαιτησία: Τα «ταξίδια» των Αχαιών

Διαιτησία: Τα «ταξίδια» των Αχαιών

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 1
Φτωχό Αριστο 
Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009

Η χρονιά ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας, αφού από τις πρώτες επιλογές της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας φαίνεται ότι αποτελεί σημαντική δύναμη στον χώρο της διαιτησίας και διαθέτει αξιολογημένους διαιτητές που εμπιστεύεται η ΚΕΔ. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο 21 Αχαιοί διαιτητές και 8 παρατηρητές διαιτησίας ορίστηκαν σε αγώνες των επαγγελματικών κατηγοριών.

Στη Σούπερ Λιγκ, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Άρης, ο Γιώργος Σταθόπουλος ήταν 4ος διαιτητής και ο Χρήστος Σωτηρόπουλος 2ος βοηθός, ενώ ο Χρήστος Μπαλτάς ήταν 2ος βοηθός στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ. Στη Β' Εθνική ο Τάκης Καραγκούνιας ήταν 4ος διαιτητής στο ντέρμπι Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Βόλου. Στη Γ' Εθνική στο παιχνίδι Σαρωνικός - Αίας Σαλαμίνας διαιτητής ήταν ο Κώστας Κωνσταντάκης με βοηθό τον Σ. Παλαιολόγο και 4ο τέταρτο διαιτητή τον Μπόρτζαρη.

Στο παιχνίδι Νέων Σούπερ Λιγκ, στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ βοηθοί ήταν οι Παπαδήμας και Τσιμίκος, ενώ στη Δ' Εθνική έπαιξαν τέσσερις τριάδες. Στο παιχνίδι του 5ου Ομίλου, Προοδευτική Περάματος - Θεσπρωτός, διαιτητής ήταν ο Αντώνης Γκοτσόπουλος με βοηθούς τους Πασχάκη και Ζαρκαδούλα. Στον 6ο Όμιλο, στο παιχνίδι Κροκεών - Ξενοφών Κρεστένων, διαιτητής ήταν ο Γαβρίλης Λαγός με βοηθούς τους Χόρτη - Λιναρδή, στο παιχνίδι Εράνη Φιλιατρών - Τσιλιβί ο Γιάννης Γραμματικόπουλος με βοηθούς τους Αναγνωστόπουλο – Γιαννόπουλο, ενώ στο παιχνίδι Πανηλειακός - Λειβαθώ διαιτητής ήταν ο Θεμιστοκλής Σπανός με βοηθούς τους Θανόπουλο και Κορομηλά.

Συνολικά 21 διαιτητές έπαιξαν σε αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είναι σημαντικό για τον σύνδεσμο. Παράλληλα, 8 Αχαιοί παρατηρητές διαιτησίας ορίστηκαν σε αγώνες. Στη Γ' Εθνική, στο παιχνίδι Κεραυνός Κερατέας - Βύζας, παρατηρητής ήταν ο Ανδρέας Σακελλαρίου, στο παιχνίδι Ασπρόπυργος - Αγία Παρασκευή παρατηρητής ήταν ο Ανδρέας Ιωάννου και στο παιχνίδι Χαϊδάρι - Καλλιθέα παρατηρητές ήταν ο Λάζαρος Κωσταδήμας.

Στη Δ' Εθνική παρατηρητές διαιτησίας ήταν πέντε: στο παιχνίδι Μεσολόγγι - Άραχθος Παχυκαλάμου ο Ανδρέας Τριανταφύλλης, στο παιχνίδι Πρέβεζα- Τηλυκράτης ο Δημήτρης Παπανικολάου, στο παιχνίδι Ολυμπιακός Καλαμάτας - Τέλλος Άγρας ο Σταύρος Μαλιώρης, στο παιχνίδι Πέρα Κλουμπ- Κεραυνός Γλυφάδας ο Δημήτρης Τσορτανίδης και στο παιχνίδι Ωρωπός - Άρης Αμφιάλης ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Περιμένει κι άλλες θέσεις

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί από την ΚΕΔ ο συμπληρωματικός πίνακας διαιτητών Γ' Εθνικής και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αχαΐας περιμένει άλλες δύο θέσεις στον σχετικό πίνακα. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο πίνακας διαιτητών Δ' Εθνικής, δύο Αχαιοί διαιτητές παίζουν για τον πίνακα διαιτητών Γ' Εθνικής, αφού δεν βρίσκονται στον πίνακα της τέταρτης τη τάξει κατηγορίας.

Ο λόγος για τον Γαβρίλη Τζουανόπουλο, ο οποίος είναι πρώτος στη σειρά που προτείνει ο σύνδεσμος, και τον Νίκο Μακρυπόδη. Στη διοίκηση του συνδέσμου όσο και στην επιτροπή εκτιμούν ότι είναι πιθανό σενάριο να ανέβουν και οι δύο στον πίνακα διαιτητών Γ' Εθνικής και αναμένουν.

Βέβαια, αν ανέβει μόνο ο ένας δεν αποκλείεται ο άλλος να βρεθεί στον πίνακα διαιτητών Δ' Εθνικής, αλλά υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία για άνοδο και των δύο στη Γ' Εθνική.

Ακόμα, περιμένουν να πάρουν άλλη μία θέση βοηθού στη Γ' Εθνική, με τον Θόδωρο Χριστόπουλο, ο οποίος έχει περάσει με επιτυχία τα τεστ. Επιπλέον δύο θέσεις περιμένει ο σύνδεσμος και στη Δ' Εθνική μόλις βγουν ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα των περιφερειακών τεστ, με τους Γιώργο Παπαδόπουλο και Γιάννη Καλύβα, οι οποίοι επίσης έχουν βγάλει με επιτυχία τα τεστ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία βέβαια αν τελικά ο σύνδεσμος πάρει άλλες δύο θέσεις διαιτητή και μία θέση βοηθού στη Γ' Εθνική κι άλλες δύο θέσεις στον πίνακα διαιτητών Δ' Εθνικής.

Νέο έντυπο

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα της Α' και Α1 Κατηγορίας και η νέα Επιτροπή Διαιτησίας όρισε, όπως έκανε και η προηγούμενη, παρατηρητές διαιτησίας σε όλα τα παιχνίδια της Α' Κατηγορίας. Η είδηση είναι ότι η επιτροπή έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ένωσης να εγκρίνει παρατηρητές διαιτησίας και στους αγώνες της Α1 Κατηγορίας, κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό από το Δ.Σ. της ΕΠΣΑ.

Στόχος της είναι να πηγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο 17 παρατηρητές διαιτησίας σε αγώνες και να παρακολουθούν τους διαιτητές, βοηθώντας με την παρουσία τους την ανάδειξη νέων παιδιών. Μάλιστα, από φέτος θα υπάρχει νέο έντυπο για τους παρατηρητές διαιτησίας, μέσα από το οποίο θα βρίσκουν καλύτερα τα λάθη των διαιτητών, ώστε να τους βοηθούν να τα διορθώσουν. Βλέπετε, αν κάνουν το ίδιο λάθος σε συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορούν να τους το υποδείξουν για να μπορέσουν να το διορθώσουν.

Θα είναι μεγάλη επιτυχία της επιτροπής αν καταφέρει μέσα στη χρονιά να προωθήσει 4-5 νέα παιδιά. Όπως λέει ο πρόεδρος της ΤΕΔ, Σωτήρης Τηλιγάδας: «Χρειάζεται να πάρουν παιχνίδια τα νέα παιδιά. Οι παράγοντες πρέπει να δείξουν ανοχή στο μέτρο του δυνατού, αλλά πρέπει να βρεθούν και να επιλεγούν παιδιά για να κάνουν τη διαφορά». Μάλιστα, σε όλους τους διαιτητές έχουν δοθεί ο κανονισμός και η προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως και οι οδηγίες για τους προπονητές και αναλυτικά ποιοι θα πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Για διεθνής ο Μπαλτάς

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Αχαιός βοηθός Σούπερ Λιγκ, Χρήστος Μπαλτάς, παίζει με σοβαρές πιθανότητες να γίνει διεθνής βοηθός μέσα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο. Ο Μπαλτάς, ο οποίος και πέρυσι και φέτος συγκέντρωσε υψηλές βαθμολογίες, έχει ως ατού ότι μιλάει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά. Μάλιστα, στον σύνδεσμο πιστεύουν πολύ στις ικανότητές του και θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρει τελικά να γίνει ο πρώτος Αχαιός διεθνής βοηθός στο επόμενο διάστημα!

Γραπτές εξετάσεις και τεστ

Γραπτές εξετάσεις για τους μη αξιολογημένους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου, 7-9 το βράδυ. Όμως, θα υπάρξει και το αγωνιστικό τεστ, το οποίο θα γίνει βάσει των νέων δεδομένων της ΚΕΔ και θα είναι το ίδιο που υποβάλλονται στις εξετάσεις και οι αξιολογημένοι διαιτητές.

Μάλιστα, στο τεστ Κούπερ, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο το πρωί 26 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή το πρωί 27 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα το απόγευμα 28 Σεπτεμβρίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (φωτό), εκτός από τους μη αξιολογημένους διαιτητές θα λάβουν μέρος και οι αξιολογημένοι διαιτητές που κόπηκαν στα τεστ από την ΚΕΔ και τέθηκαν εκτός πινάκων έως τον Ιανουάριο. Έτσι, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να μπουν στους πίνακες αξιολογημένων διαιτητών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τόσο η διοίκηση του συνδέσμου όσο και η Επιτροπή Διαιτησίας θα δώσουν μεγάλο βάρος φέτος στην καλή προπόνηση των Αχαιών διαιτητών, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής διαιτησίας.

Δεύτερη ευκαιρία

Στα τεστ του διημέρου (27-28.09) θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να μπουν στους πίνακες αξιολογημένων διαιτητών οι «κομμένοι» από την ΚΕΔ. Στόχος η καλή προπόνηση των Αχαιών διαιτητών, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής διαιτησίας.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

| More

andriopoulos kefalonia-booking.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

1826 μ.Χ:  Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.

1912 μ.Χ:  Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.

1940 μ.Χ:  Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Online χρήστες

Έχουμε 30 επισκέπτες σε σύνδεση