Αρχική arrow Ποδόσφαιρο arrow Ελλάδα arrow Μετεξεταστέοι στη Γ' Εθνική έμειναν οι Τζουανόπουλος, Μακρυπόδης από τη ΚΕΔ

Μετεξεταστέοι στη Γ' Εθνική έμειναν οι Τζουανόπουλος, Μακρυπόδης από τη ΚΕΔ

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 1
Φτωχό Αριστο 
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009

Δεν πήρε τελικά άλλη θέση διαιτητή στη Γ’ Εθνική ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αχαίας αφού η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας  άφησε τελικά στον πίνακα διαιτητών Δ’ Εθνικής τους Γαβρίλη Τζουανόπουλο και Νίκο Μακρυπόδη. Παρότι υπήρχε αισιοδοξία ότι αν όχι και οι δύο τουλάχιστον ο ένας θα ανέβαινε στην Γ’ Εθνική, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο σύνδεσμος να μείνει με τέσσερις διαιτητές στην Γ’ Εθνική.

Πέρυσι ο σύνδεσμος είχε πέντε διαιτητές  στον πίνακα Γ’ Εθνικής εκ των οποίων φέτος ο Ανδρέας Λαγός ανέβηκε στον πίνακα διαιτητών Β’ Εθνικής, ενώ ο Νάσος Σικελιανός κόπηκε στα τεστ και θα ξαναδώσει εξετάσεις τον Φεβρουάριο. Στη Γ’ Εθνική θα σφυρίζουν οι  Μπόρτζαρης, Μουρτζάκης, Κωνσταντάκης που ήσαν και πέρυσι στους ίδιους πίνακες και νέο πρόσωπο είναι ο Νταγιουκλάς, Αχαιός στην καταγωγή, που ήρθε με μεταγραφή από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κεφαλληνίας.

Στον πίνακα διαιτητών Δ’ Εθνικής η Αχαία έχει πλέον οχτώ διαιτητές, αφού ανέβηκε και ο νεαρός Ιωάννης Καλύβας. Οι Αχαιοί διαιτητές στον πίνακα Δ’ Εθνικής είναι οι Γκοτσόπουλος Α,  Γραμματικόπουλος Ι, Καρβούνης Μ, Λαγός Γ, Σπανός Θ,  Τζουανόπουλος Γ, Μακρυπόδης Ν  και Καλύβας Ι.

Οι νεαροί διαιτητές Παπαδόπουλος και Σπηλιωτόπουλος δεν ανέβηκαν στον πίνακα διαιτητών Δ’ Εθνικής αφού δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους στα τοπικά πρωταθλήματα ως διαιτητές και αναμένεται να προωθηθούν μελλοντικά. Η Αχαία πήρε δύο θέσεις παρατηρητών στην  Δ Εθνική αφού στον πίνακα αυτόν τοποθετήθηκαν  οι Γιάννης Παπαντωνόπουλος και Άγγελος Αποστολόπουλος που είναι και οι μοναδικοί παρατηρητές Αχαιοί παρατηρητές στην Δ Εθνική.

Συμφώνησαν Μαλλιώρης, Τηλιγάδας

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αχαίας δεν πήρε άλλη θέση διαιτητή στη Γ’ Εθνική και η απόφαση αυτή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της τοπικής διαιτησίας. Ερωτηθείς ο πρόεδρος Σταύρος Μαλιώρης για την επιλογή αυτή και πως κρίνει τελικά για τον Σύνδεσμο τις φετινές αξιολογήσεις απάντησε:

«Εξεπλάγην από αυτό που έγινε. Περίμενα ότι τουλάχιστον ένας από τους Τζουανόπουλο ή Μακρυπόδη θα ανέβαινε στον πίνακα διαιτητών Γ Εθνικής. Δεν ξέρω πως σκέφτηκαν και δεν πήραμε άλλο διαιτητή στη Γ’ Εθνική. Από τις φετινές αξιολογήσεις είμαστε ικανοποιημένοι αφού μπορεί να μας λείπει μια θέση διαιτητή στη Γ’ Εθνική, αλλά ισοσκελίζεται από την μια παραπάνω θέση που πήραμε στον πίνακα διαιτητών Β’ Εθνικής  με την άνοδο του Λαγού».

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Σωτήρης Τηλιγάδας αναφερόμενος για το ίδιο θέμα δήλωσε: «Από την στιγμή που μπήκαν 12 διαιτητές στον πίνακα διαιτητών Γ’ Εθνικής ήταν δύσκολο να πάρει άλλη θέση διαιτητή. Προσπαθήσαμε  μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης να πάρουμε μια θέση στη Γ’ Εθνική  αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν μας ικανοποιεί ότι έχουμε τέσσερις διαιτητές στην Γ’ Εθνική».

Και όσο για τον στόχο ενόψει των επόμενων αξιολογήσεων ποιος θα είναι απάντησε «Τον Φεβρουάριο θέλουμε να πάρουμε μια θέση διαιτητή στη Γ Εθνική και να επανέλθει και ο Σικελιανός που θα περάσει πάλι τα τεστ και να περάσουν τα τεστ και να επανέλθουν στον πίνακα βοηθών διαιτητών Β Εθνικής οι Καμζόλας  και Αλεξανδρόπουλος».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Σταύρος Μαλιώρης δήλωσε πως «περίμενα ότι τουλάχιστον ένας από τους Τζουανόπουλο ή Μακρυπόδη θα ανέβαινε στον πίνακα διαιτητών Γ Εθνικής». Πιο… ψιλιασμένος ήταν ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Σωτήρης Τηλιγάδας, ο οποίος αναφερόμενος για το ίδιο θέμα δήλωσε: «Από την στιγμή που μπήκαν 12 διαιτητές στον πίνακα διαιτητών Γ’ Εθνικής ήταν δύσκολο να πάρει άλλη θέση διαιτητή».

37 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Έπαιξαν σχεδόν όλοι

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε διεξήχθησαν 37 παιχνίδια στα τοπικά πρωταθλήματα και η επιτροπή διαιτησίας δεν έβαλε κανένα διαιτητή να κάνει διπλή διαιτησία. Επόμενο είναι ότι υπήρξαν διπλές εποπτείες αφού για 37 παιχνίδια θέλεις 74 βοηθούς διαιτητών αλλά η επιτροπή αποδεικνύει ότι στηρίζει τα νέα παιδιά και τους δίνει παιχνίδια.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο με δεδομένο ότι είχαμε τρεις διαιτητικές τριάδες από την Αχαΐα σε αγώνες Δ’ Εθνικής και τον Γιάννη Ρηγόπουλο βοηθό την Παρασκευή στο παιχνίδι ΟΦΗ - Πανσερραϊκός και 37 παιχνίδια σε τοπικό επίπεδο, έπαιξε στα παιχνίδια το 90% των εν ενεργεία διαιτητών του Συνδέσμου! Μάλιστα, όπως λένε τα μέλη της επιτροπής, ακόμα και όταν ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας δεν θα υπάρξουν διπλές διαιτησίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Πιστεύουμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου. Θέλουμε να παίξουν όλοι. Να μπουν στο γήπεδο να προσφέρουν από τη στιγμή που έχουν την εμπιστοσύνη της επιτροπής».

Και οι παράγοντες

Η τριμελής επιτροπή διαιτησίας έχει περάσει το μήνυμα προς τους διαιτητές ώστε να προσέχουν τη σύνταξη των φύλλων αγώνων, την αγωνιστική συμπεριφορά τους που αναδεικνύει την προσωπικότητα του κάθε διαιτητή και τις λεπτομέρειες που για εκείνους που θέλουν να κάνουν καριέρα είναι βασικές. Όμως, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της επιτροπής, θα πρέπει και οι παράγοντες να μάθουν τους νέους κανονισμούς, ώστε να μην παραξενεύονται σε αποφάσεις των διαιτητών.

Τρεις γυναίκες ο σύνδεσμος

Τρεις γυναίκες έχει ως μέλη του ο Σύνδεσμος Αχαίας που αγωνίζονται ως βοηθοί διαιτητών στα τοπικά πρωταθλήματα. Και οι τρεις είναι σε νεαρή ηλικία και έχουν μέλλον στην διαιτησία. Η 20χρονη Μυρτώ Γασπαρινάτου, κόρη του Γιάννη Γασπαρινάτου,  είναι η πιο έμπειρη και αγωνίζεται  με επιτυχία και ως βοηθός διαιτητή στην Δ Εθνική.

Η 18χρονη Μάρκου Ευανθία και η 17χρονη Τζόλα Θεοδώρα παίζουν ως βοηθοί διαιτητή στα τοπικά  πρωταθλήματα Β και Γ Κατηγορίας και τόσο  η διοίκηση όσο και η επιτροπή διαιτησίας δείχνουν εμπιστοσύνη στα τρία νεαρά κορίτσια που ανήκουν στο δυναμικό του Συνδέσμου.

Σήμερα η νέα σχολή

Αρχίζει απόψε η νέα σχολή διαιτητών όπου ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή για να φοιτήσουν 25 νέα παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα στην διαιτησία. Στις 7 το βράδυ στα γραφεία του Συνδέσμου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της νέας σχολής και όπως ανακοίνωσε η διοίκηση ακόμα και την τελευταία ώρα μπορούν να προσέλθουν να παρακολουθήσουν την νέα σχολή και όσα παιδιά δεν έχουν κάνει αίτηση.

Οι άνθρωποι της τοπικής διαιτησίας δίνουν μεγάλο βάρος στην νέα σχολή και όπως μάλιστα έλεγε ο πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας  Σωτήρης Τηλιγάδας «Είναι σημαντικό ότι την σχολή θα παρακολουθήσουν 25 παιδιά, ίσως και περισσότερα αν έρθουν τελευταία ώρα. Και 10-12 παιδιά να βγάλεις θα είναι μεγάλη επιτυχία για το μέλλον του Συνδέσμου. Θέλουμε να έρθουν νέα παιδιά στην διαιτησία και να παίξουν ως μέλη του Συνδέσμου».

| More

andriopoulos kefalonia-booking.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

536 μ.Χ:  Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.

1832 μ.Χ:  Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Online χρήστες

Έχουμε 5 επισκέπτες σε σύνδεση