Αρχική arrow Ποδόσφαιρο arrow Ελλάδα arrow ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ: «Πάμε καλά»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ: «Πάμε καλά»

Αξιολόγηση χρηστών: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Φτωχό Αριστο 
Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009

1400_400Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Σωτήρης Τηλιγάδας, από τις διαιτησίες των πρώτων δύο αγωνιστικών. Ερωτηθείς πώς κρίνει τους διαιτητές στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου, απάντησε:

«Στις πρώτες δύο αγωνιστικές πάμε καλά και κάποια μεμονωμένα περιστατικά δεν διαμόρφωσαν αποτελέσματα. Νομίζω ότι υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα των πρώτων δύο αγωνιστικών και ειδικά στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, όπου έχουμε παρατηρητές διαιτησίας σε όλα τα παιχνίδια.

Οι βαθμολογίες τους είναι αρκετά υψηλές, ενδεικτικό των καλών διαιτησιών που έχουμε. Περιμένουμε την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης για να ορίζονται παρατηρητές διαιτησίας και στα παιχνίδια της Α1 Κατηγορίας, γιατί η αλήθεια είναι όπου υπάρχουν παρατηρητές έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Σκοπός μας είναι να βγάλουμε νέους διαιτητές και η παρουσία παρατηρητών στην Α1 Κατηγορία θα βοηθήσει τα νέα παιδιά. Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, που σφύριξε το παιχνίδι Πάτραι - Θύελλα Αιγείρας, και θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά».
Αναφερόμενος στην επιτυχία του Χρήστου Μπαλτά, ο οποίος έγινε διεθνής βοηθός διαιτητή, τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία τόσο του ιδίου όσο και της Ένωσης, του Συνδέσμου και της Επιτροπής. Όλοι βοήθησαν για αυτή την καταξίωση του Χρήστου Μπαλτά».


Υψηλές βαθμολογίες σε Σούπερ Λιγκ και Β’ Εθνική


Φέτος η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν ανακοινώνει τις βαθμολογίες των διαιτητών στη Σούπερ Λιγκ, αλλά οι άνθρωποι της Επιτροπής Διαιτησίας μιλούν με τους παρατηρητές και ενημερώνονται για την απόδοση των μελών της. Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν πολύ καλές οι παρουσίες των Αχαιών διαιτητών σε επαγγελματικές κατηγορίες.
Ο Γιώργος Σταθόπουλος έβγαλε με σχετική άνεση την αναμέτρηση Καβάλα - Ηρακλής και δεν υπήρχε το παραμικρό παράπονο, ενώ και από την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων φάνηκε ότι ο Χρήστος Σωτηρόπουλος, που ήταν βοηθός στο Ολυμπιακός - Πανιώνιος, και ο Χρήστος Μπαλτάς, ο οποίος ήταν βοηθός στο Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός, είχαν ολόσωστες υποδείξεις.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Σωτήρης Τηλιγάδας μίλησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Φλωράκη, που ήταν παρατηρητής στο παιχνίδι Β’ Εθνικής Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός, στο οποίο σφύριξε ο Αχαιός Τάκης Καραγκούνιας, και αποκάλυψε ότι του έβαλε υψηλή βαθμολογία, αφού σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι είχε πολύ σωστές αποφάσεις και έβγαλε το ντέρμπι με σωστά σφυρίγματα.

Κάθε μήνα επισημαίνουν πέντε σημεία

Μεγάλο βάρος δίνεται από φέτος, από τη διοίκηση του Συνδέσμου και τη νέα Επιτροπή, στην εικόνα του διαιτητή και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παρατηρητές διαιτησίας έχουν ειδικό έντυπο που βαθμολογούν τον διαιτητή σε 30 σημεία. Όμως, όπως έχει αποφασίσει η Τοπική Επιτροπή, εκτός από τη γενική βαθμολογία του διαιτητή κάθε μήνα επισημαίνουν πέντε σημεία στον κάθε διαιτητή, ώστε να γνωρίζουν καλά πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε κάθε κομμάτι της διαιτησίας του.
Όπως λένε τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας: «Θα δουλεύουμε ιδιαίτερα πάνω σε κάθε διαιτητή, αφού επισημαίνοντας κάθε μήνα πέντε σημεία θα έχουμε ολοκληρωμένη αντίληψη για τις υποδείξεις του. Στόχος είναι να ανεβάσουμε και άλλο το επίπεδο της αχαϊκής διαιτησίας κι όλα αυτά που γίνονται από φέτος βοηθούν σημαντικά τον διαιτητή να βελτιώνει την εικόνα του. Ακόμα και οι αξιολογημένοι διαιτητές, βλέποντας τα τοπικά παιχνίδια ως μια καλή προπόνηση, κάνουν σωστές υποδείξεις και αυτό τους βοηθάει στα παιχνίδια που δίνουν στις επαγγελματικές κατηγορίες».

«Σκοπός δεν ήταν να βγάλουν το τεστ»

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το τεστ Κούπερ των μη αξιολογημένων διαιτητών, αλλά και των αξιολογημένων διαιτητών που είχαν κοπεί στα τεστ κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. Οι Αχαιοί διαιτητές κλήθηκαν να περάσουν το τεστ με τα νέα δεδομένα, καθώς ο Σύνδεσμος και η Επιτροπή έδωσαν έμφαση στις οδηγίες της ΚΕΔ. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έβγαλαν όλοι το τεστ, όπως ορίζουν τα νέα δεδομένα, αλλά θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία στο μέλλον.
Όπως, άλλωστε, έλεγαν τα μέλη του Συνδέσμου: «Τη δεύτερη φορά θα είμαστε πιο αυστηροί προς όλους τους διαιτητές, αφού θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, αυτό το τεστ δεν είχε ως αυτοσκοπό να το βγάλουν οι διαιτητές, αλλά ήταν για να μπουν στη διαδικασία με τα νέα δεδομένα. Εμείς δίνουμε βάρος στην εκτέλεση της διαδικασίας, ώστε ο διαιτητής να έχει αντιληφθεί το ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Μέσα από τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων, που πράγματι οι εξεταζόμενοι πήγαν αρκετά καλά, θέλαμε να έρθουν οι διαιτητές πιο κοντά στον κανονισμό. Τα δεδομένα άλλαξαν πλέον στην ελληνική διαιτησία και είμαστε υποχρεωμένοι να τα ακολουθήσουμε. Είναι φανερό ότι η αχαϊκή διαιτησία έχει μέλλον».

| More

andriopoulos kefalonia-booking.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
27 01 02 03 04 05 06 07
28 08 09 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

1203 μ.Χ:  Οι Λατίνοι της 4ης Σταυροφορίας εκθρονίζουν τον Έλληνα Αυτοκράτορα Αλέξιο Γ΄ Άγγελο.

1821 μ.Χ:  Σφακιανοί επαναστάτες συντρίβουν 960 Τούρκους στον Άσκυφο.

1825 μ.Χ:  Δύναμη 7.000 Τουρκαλβανών αποκρούεται από 1.500 Έλληνες στη Μονή του προφήτη Ηλία, κοντά στην Άμφισσα.

1912 μ.Χ:  Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές αρχές και ανακηρύσσουν την "Ικαριακήν Πολιτείαν".

1913 μ.Χ:  Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος.

1945 μ.Χ:  Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

1953 μ.Χ:  Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο ΒΔ τμήμα της Ζουγκάμ-Νι.

Online χρήστες

Έχουμε 35 επισκέπτες σε σύνδεση