Αρχική arrow Ποδόσφαιρο arrow Ελλάδα arrow Συμφωνούν ΕΠΣΑ και διαιτητές

Συμφωνούν ΕΠΣΑ και διαιτητές

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 1
Φτωχό Αριστο 
Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009

Στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στον χώρο της διαιτησίας το θέμα των ποσοστών. Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ αποφάσισε τα ποσοστά των διαιτητών να τα παίρνουν οι Ενώσεις, απόφαση που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις σε πολλούς συνδέσμους, αφού θεωρούν ότι καταργούνται και τα πάντα ελέγχονται πλέον από τις τοπικές ΕΠΣ.

Στην Αχαΐα, πάντως, διοίκηση της Ένωσης και διοίκηση του Συνδέσμου έχουν άριστες σχέσεις και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα βρουν τη χρυσή τομή. Την άποψη αυτή εκφράζει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σταύρος Μαλιώρης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα αυτό τόνισε:

«Θέμα ημερών είναι να έχουμε εξελίξεις στο θέμα των ποσοστών. Θα έχουμε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΣΑ, αλλά από τις πρώτες επαφές φαίνεται πως είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχουμε κατασταλάξει στην τελική συμφωνία, αλλά φαίνεται από την αρχή ότι έχουμε σύγκλιση απόψεων με την Ένωση. Θα μιλήσουμε και πιστεύω ότι θα κατασταλάξουμε στην τελική συμφωνία, αφού ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει άριστη συνεργασία».

Σ. Τηλιγάδας: «Η συμπεριφορά μετράει»


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Σωτήρης Τηλιγάδας, εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εικόνα των διαιτητών στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά θεωρεί ότι υπάρχουν θέματα, στα οποία πρέπει να υπάρξει βελτίωση, όπως είναι η αγωνιστική συμπεριφορά των διαιτητών. Για τον αρχιδιαιτητή έχει μεγάλη σημασία η συμπεριφορά του διαιτητή μέσα στο γήπεδο.

Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Εμένα δεν με πειράζει τόσο πολύ το λάθος, όσο με ενοχλεί η συμπεριφορά ενός διαιτητή, όταν δεν είναι καλή, στο γήπεδο. Λάθη θα γίνουν, αλλά θέλω να υπάρχει άριστη συμπεριφορά από τους διαιτητές. Και ένα λάθος να γίνει, αλλά με καλή συμπεριφορά του διαιτητή, είναι κέρδος. Μια κακή συμπεριφορά διαιτητή είναι χειρότερη από ένα λάθος που θα κάνει. Γι’ αυτό δίνουμε μεγάλο βάρος στη συμπεριφορά των διαιτητών».

Συνάντηση με Κοζιώρη

Η απόφαση της ΕΠΟ για την απόδοση των ποσοστών των Συνδέσμων στις ενώσεις έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις. Η ΕΠΣ Αχαΐας και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αχαΐας φαίνεται ότι θα είναι από τους λίγους που δεν θα έρθουν σε αντιπαράθεση και θα βρουν τη λύση που θα ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές. Ερωτηθείς ο Γιάννης Κοζιώρης για το θέμα των ποσοστών, μετά την απόφαση της ΕΠΟ, απάντησε:

«Θα κάνουμε μια συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών, θα συζητήσουμε το θέμα και ακολούθως την απόφαση θα την πάρει σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΑ. Εκτιμώ, όμως, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα παρθεί η απόφαση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές».
Σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΣΑ θα συζητηθεί και το αίτημα που έχει υποβάλει η Επιτροπή Διαιτησίας για τον ορισμό παρατηρητών διαιτησίας και στα παιχνίδια της Α1 Κατηγορίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε: «Θα το δούμε. Υπάρχει ένα αίτημα για το οποίο θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Δύο διπλές διαιτησίες

Πλούσιο σε παιχνίδια ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αφού σε επίπεδο τοπικών πρωταθλημάτων έγιναν 38 παιχνίδια και η Επιτροπή Διαιτησίας είχε δύσκολο έργο για τον ορισμό των διαιτητών. Από τη στιγμή που υπήρχαν διαιτητές που έπαιξαν σε αγώνες εθνικών κατηγοριών, υπήρχαν κωλύματα και δύο διαιτητικές τριάδες πήγαν στην Ηλεία να σφυρίξουν αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, η Επιτροπή για να βγάλει τα παιχνίδια έβαλε αυτό το Σαββατοκύριακο δύο διπλές διαιτησίες, αφού Μακρυπόδης και Θ. Σπανός έπαιξαν σε δύο ματς, ενώ αρκετοί διαιτητές έκαναν διπλές εποπτείες.

Πάντως, η επιτροπή φρόντισε να αξιολογήσει όλα τα σημαντικά παιχνίδια και βάζει όλους τους διαιτητές να αγωνιστούν, αφού εμπιστεύεται όλα τα μέλη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δεν δημοσιοποιούνται οι τιμωρίες που θα είναι σιωπηρές, αλλά για την ώρα είναι ελάχιστες. Ένας διαιτητής τιμωρήθηκε με δύο εβδομάδες για πλημμελή σύνταξη φύλλου αγώνα και η σιωπηρή τιμωρία του είχε τελειώσει, ενώ αυτή την αγωνιστική δεν ορίστηκαν σε παιχνίδια δύο διαιτητές που είναι σε σιωπηρή τιμωρία λόγω εκπροθέσμου κωλύματος που κατέθεσαν στην Επιτροπή Διαιτησίας.

Επίσης, για ένα διάστημα διαιτητής που έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο σε αγώνα Β’ Κατηγορίας δεν θα σφυρίζει παιχνίδια, αλλά θα ορίζεται μόνο ως βοηθός, μέχρι να ολοκληρωθεί η σιωπηρή τιμωρία του για τα λάθη που έκανε. Γενικά, όμως, στο ξεκίνημα δεν υπάρχουν προβλήματα που να επισύρουν τιμωρίες διαιτητών κι αυτό είναι ενθαρρυντικό για την τριμελή επιτροπή Διαιτησίας.

Ικανοποιημένος είναι ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δημήτρης Παπανικολάου από το ξεκίνημα των διαιτητών τη φετινή περίοδο, τονίζοντας: «Στο ξεκίνημα της περιόδου είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από την παρουσία των διαιτητών στα παιχνίδια όσο και από τις αξιολογήσεις. Διατηρήσαμε την τριάδα στη Σούπερ Λίγκα, πήραμε δεύτερο διαιτητή στη Β’ Εθνική κι έγινε διεθνής επόπτης ο Μπαλτάς. Ο Σύνδεσμος είναι σε ανοδική περίοδο τόσο από έμψυχο δυναμικό όσο και από νεαρά άτομα. Το 80% των διαιτητών είναι κάτω των 24 ετών, που σημαίνει ότι έχουν μέλλον. Έχουν όλα τα εφόδια να κάνουν καριέρα» .

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου δεν κρύβει ότι επόμενος στόχος είναι οι αξιολογήσεις του Φεβρουαρίου: «Στόχος μας είναι οι αξιολογήσεις του Φεβρουαρίου. Προετοιμάζουμε τους διαιτητές για τα αγωνιστικά τεστ ώστε να πάρουμε ως Σύνδεσμος κι άλλες θέσεις αξιολογημένων διαιτητών στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών».

ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ - Αλεξανδρόπουλος και Χριστόπουλος

Ακόμα δύο Αχαιοί διαιτητές προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον πίνακα αξιολογημένων βοηθών διαιτητών. Ο λόγος για τον Αλέκο Αλεξανδρόπουλο που επανήλθε στον πίνακα βοηθών διαιτητών Β’ Εθνικής και τον Θεόδωρο Χριστόπουλο που ανέβηκε στον πίνακα βοηθών διαιτητών Γ’ Εθνικής.

Ο Αλεξανδρόπουλος δεν είχε τρέξει στα τεστ της Καλαμάτας λόγω προσωπικού κωλύματος, έτρεξε στη συνέχεια στην Ελευσίνα όπου πέρασε με επιτυχία το τεστ και επανήλθε στους πίνακες Β’ Εθνικής και θα είναι ο τρίτος Αχαιός βοηθός διαιτητής στον πίνακα μετά τους Χρυσόπουλο και Ρηγόπουλο. Ο Χριστόπουλος πέρασε τα τεστ και παρά το νεαρό της ηλικίας του ανέβηκε αυτός στον πίνακα βοηθών Γ’ Εθνικής, αφού ο Σύνδεσμος είχε προτείνει 12 διαιτητές για τον ίδιο πίνακα, αλλά κόπηκαν στα τεστ και μόνο ο Χριστόπουλος πέρασε και μπήκε ως βοηθός διαιτητή Γ’ Εθνικής.

Ο Χριστόπουλος θα είναι ο πέμπτος Αχαιός βοηθός διαιτητή στη Γ’ Εθνική μετά τους Τσιμίκο, Κούτση, Παπαδήμα και Παλαιολόγο.

ΣΧΟΛΗ: Συνεχίζονται τα μαθήματα


Συνεχίζονται σήμερα τα μαθήματα στη νέα σχολή διαιτητών, στην οποία έχουν κατατεθεί ήδη 23 αιτήσεις και τα πρώτα δύο μαθήματα παρακολούθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων η μία είναι κοπέλα που θέλει να ενταχθεί στον χώρο της διαιτησίας. Αξίζει να σημειωθεί, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Συνδέσμου, πως ακόμα και απόψε όσα νέα παιδιά ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σχολή και δεν έχουν κάνει αίτηση μπορούν να βρεθούν στα γραφεία του Συνδέσμου στις 7 το βράδυ και να ξεκινήσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Πρέπει να τονιστεί ότι στο εβδομαδιαίο μάθημα της περασμένης εβδομάδας για τα μέλη του Συνδέσμου το παρών έδωσαν περίπου 70 διαιτητές, οι οποίοι παρακολούθησαν το μάθημα του εκπαιδευτή Χρυσόστομου Μάνθου. Απόψε μάθημα θα κάνει ο αρχιδιαιτητής Σωτήρης Τηλιγάδας, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα διδάξει ο Δημήτρης Τσορτανίδης.

ΤΕΣΤ ΚΟΥΠΕΡ: Σκληραίνει η στάση

Σήμερα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, στο γήπεδο Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί το τεστ κούπερ για όσους διαιτητές μη αξιολογημένους δεν προσήλθαν στο προηγούμενο τεστ. Περίπου 35 διαιτητές δεν είχαν πάει στο προηγούμενο τεστ και έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από τη γραμματέα του Συνδέσμου να προσέλθουν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο Πανεπιστημίου για να τρέξουν το τεστ.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τους διαιτητές να προσέλθουν και να τρέξουν, γιατί όσοι δεν πάνε δεν πρόκειται να αγωνιστούν στη φετινή χρονιά. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σταύρος Μαλιώρης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για όσους δεν πάνε να τρέξουν, λέγοντας: «Είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνουμε και έχουμε ειδοποιήσει όλους τους διαιτητές επίσημα για να είναι το απόγευμα στο γήπεδο Πανεπιστημίου. Όσοι δεν προσέλθουν αδικαιολόγητα, να μου φέρουν την στολή τους και να φύγουν από τον Σύνδεσμο».

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

| More

andriopoulos kefalonia-booking.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δημοσκοπήσεις

Επιθυμείτε την συγχώνευση Αστέρα Τρίπολης με την Παναχαίκή?

Αποτελέσματα

Event Calendar

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχή γεγονότα:

Δεν υπάρχουν προσεχείς γεγονοτα.

Σαν σήμερα...

536 μ.Χ:  Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.

1832 μ.Χ:  Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Online χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες σε σύνδεση